Home>>Interviu>>Flautistul Matei Ioachimescu: „Turneul Electric este o experiență completă”
Interviu

Flautistul Matei Ioachimescu: „Turneul Electric este o experiență completă”

Între 30 octombrie și 13 noiembrie se desfășoară Turneul Național Electric, conceput de flautistul Matei Ioachimescu, compozitorul Cristian Lolea și artistul multimedia Tom Brânduș. Cei trei propun spectacole audio-vizuale în orașe precum Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, turneul încheindu-se cu un eveniment la Sala Radio. Despre ce este vorba aflați de la flautistul Matei Ioachimescu.

Mâine începe la Brașov Turneul Național Electric. Cum s-a conturat ideea acestui proiect?

Cu mare bucurie vă anunțăm un turneu extraordinar al spectacolului Electric, pornit de la o idee colectivă, de la un grup extraordinar de oameni care, înainte de a colabora, își cunoșteau foarte bine activitatea, un grup de prieteni care, iată, au pus bazele unui spectacol cu totul și cu totul special. Compozitorul Cristian Lolea a venit cu o lucrare care combină diferite forme de expresie, o lucrare de 45 de minute, pentru flaut și medii electronice; mai precis, instrumente electronice și show de lumini și lasere. Totul, într-un spectacol complet. De partea vizuală s-a ocupat Tom Bânduș, un artist multimedia extraordinar de apreciat în România și nu numai, iar pentru a completa acest spectacol, intră în această echipă Patricia Vincent, o tânără artistă vestimentară care e stabilită – trăiește și lucrează – la Viena. Va veni să completeze acest spectacol cu niște costume extrem de atractive.

Așa cum ați menționat, turneul este un rezultat al colaborării cu compozitorul Cristian Lolea și cu artistul multimedia Tom Brânduș, responsabili de partea audio-vizuală a spectacolelor. Ce se întâmplă concret în cadrul unui eveniment? La ce să se aștepte publicul?

În primul rând, la o imersiune într-o lume pe care au mai experimentat-o vreodată. Electric este, până la urma urmei, o experiență completă. Muzica poate fi văzută, iar ceea ce se vede este o componentă a unui discurs muzical, iarăși, complet original. Este un spectacol total, un spectacol în care publicul va uita complet de grijile cotidiene, se va scufunda într-o lume cu totul și cu totul nouă și absolut fascinantă. Această muzică este, până la urmă, undeva la întâlnirea dintre stiluri, este, dacă vreți, undeva unde muzica de film se întâlnește cu muzica ritmată, muzica mainstream și cu muzica cultă contemporană. Prin urmare, un spectacol extrem de atractiv pentru public!

Citește interviul întreg AICI