Home>>Muzică>>Festivalul de muzică din Dresda va organiza din nou concerte live
Muzică

Festivalul de muzică din Dresda va organiza din nou concerte live

După mai bine de un an de pauză din cauza pandemiei de COVID-19, Festivalul de Muzică din Dresda va oferi din nou concerte live începând de vineri, 4 iunie, relatează dpa.

Datorită scăderii numărului de infectări, 10 spectacole pot fi organizate în locaţiile Kulturpalast şi Stallhof din oraşul din estul Germaniei până pe 13 iunie, a declarat luni directorul artistic Jan Vogler.

Artişti precum Albrecht Mayer, Boris Giltburg, Orchestra Festivalului din Dresda sub bagheta dirijorului Ivor Bolton, New York Gypsy Allstars, Max Mutzke, Rudolf Buchbinder şi Pablo Sainz-Villegas au fost de acord să cânte de două ori din cauza spaţiului limitat, pentru a permite cât mai multor oameni să se bucure de un concert.

Majoritatea artiştilor cântă în faţa unui public prezent în sală pentru prima dată după mult timp.

În ultimele zile, Festivalul de muzică clasică a difuzat deja mai multe concerte online.

Duminică seara, compozitorul şi dirijorul american John Adams a primit premiul festivalului în valoare de 25.000 de euro (30.500 de dolari).

Adams intenţionează să folosească premiul în bani, printre altele, pentru a finanţa lecţii de muzică în închisorile americane şi pentru acordarea de burse pentru educaţie muzicală clasică în comunităţile afectate de tensiuni economice şi etnice.

SURSA: AGERPRES