Home>>Muzică>>Discurile de vinil sunt din nou la mare căutare
foto: Clem Onojeghuo
Muzică

Discurile de vinil sunt din nou la mare căutare

Cel mai simpatic si mai variat targ de discuri de vinil din Bucuresti a avut loc la Boogie Bar. Cateva sute de discuri de vinil din toate genurile au fost deliciul vizitatorilor. Pick-up-ul a fost incins timp de 7 ore pentru cei care si-au ales muzica preferata.
Catalin unul din organizatori evenimentului colectioneaza viniluri de 40 de ani si detine peste 8000 de viniluri. El spune ca moda se intoarce si ca discurile de vinil sunt in revenire pe piata si ca sunt la mare cautare.
„Cred ca oamenii incep sa redescopere ascultatul muzicii. Discul de vinil e un obiect care te obliga practic sa ascultii muzica. Nu poti sa dai skip, next. Caliatea imprimarii se spune ca e cea mai placuta, ce mai muzicala, fiind una analoga.Cam astea sunt avantajele vinilurilor. Dincolo de faptul ca sunt un obiect de arta in sine”,
Pentru Robert dragostea pentru viniluri a inceput recent, in momentul in care a primit un pick-up cadou. Asa ca a inceput sa achizitioneze cateva discuri de vinil rare. Iar la acest targ se pare ca a avut noroc cu un disc foarte special.
„E un disc foarte,chiar o raritate de disc de la Phoenix, albumul Cantafabule, cred ca a iesit in 74, daca nu ma insel. E un disc pe care tot l-am ascultat recent, de o vreme chiar si mi-am dorit sa il am si pe vinil. Da mi-a placut ca l-am gasit aici , nu ma asteptam sa dau peste el, intradevar este in stare foarte buna si pretul este destul de ok pentru cat de rar este discul. Asa ca l-am luat”.
SURSA: mediafax.ro