Home>>Muzică>>6 motive pentru a studia muzica clasică
Muzică

6 motive pentru a studia muzica clasică

1) Muzica clasică este elementul de bază pentru toate celelalte genuri.

Trebuie să vă gândiți la muzica clasică ca la o cărămidă. Dacă nu știți cum să puneți cărămizile împreună, aveți abilități de construcție limitate. Mai mult, tehnica și înțelegerea muzicală se dezvoltă prin prin studiul muzicii clasice.

2) Interpretarea muzicii clasice dezvoltă tehnica

Tehnica este cheia pentru împlinirea celor mai sălbatice vise muzicale. Învățarea muzicii clasice și exersarea acesteia prin intermediul diverselor instrumente permite  dezvoltarea unor abilități motorii fine. Trebuie să cunoașteți și să dobândiți tehnicile adecvate pentru a interpreta piesele. Nimic nu vă va oferi un control tehnic mai bun decât studierea și exersarea tehnicilor muzicii clasice.

3) Muzica clasică vă hrănește creierul (și tot restul corpului)

Există o mulțime de studii care dovedesc beneficiile simplei ascultări de muzică clasică. Unele dintre aceste beneficii includ îmbunătățirea somnului, relaxare și sporirea sentimentului de fericire. Ei bine, imaginați-vă ce se întâmplă cu creierul dvs. atunci când treceți dincolo de a fi un ascultător pasiv și vă transformați într-un cursant activ? Memoria crește, coordonarea mâini-ochi se îmbunătățește și chiar crește rapiditatea de a citi.

4) Clasicul îți dezvoltă repertoriul

Nu puteți lăsa muzica clasică în afara ecuației. Învățarea și studierea muzicii clasice vă oferă mai multe opțiuni: nu numai că veți învăța mai multe melodii, dar veți învăța, de asemenea, mai multe tehnici și veți învăța să citiți mai bine muzica.

5) Muzica clasică te învață să-ți stabilești obiective și să înlături fricile

Când te cufunzi într-o piesă clasică, îți asumi un risc. Vei face greșeli – și apoi le vei repara. Vă provocați să faceți ceva ce nu puteați face înainte. Veți culege recompensele perseverenței și muncii grele atunci când veți termina în sfârșit acea piesă muzicală!

6) Studierea muzicii clasice vă oferă un curs rapid în teoria muzicii aplicate

Componentele teoriei muzicale includ melodie, armonie, ritm, acorduri și modul în care acestea funcționează împreună. Există două moduri de a învăța teoria muzicii: modul manual-foaie de lucru sau modul aplicat. Modul aplicat înseamnă că înveți ideile și teoriile din spatele muzicii pe măsură ce le parcurgi. Uneori, aceasta se numește teorie practică. Muzica clasică este bogată în concepte muzicale și nu există un loc mai bun pentru a învăța regulile și elementele muzicii decât în ​​muzica clasică.

 

Sursa: https://www.thecaliforniaconservatory.com/