Home>>Evenimente>>Wynton Marsalis și „Jazz at Lincoln Center” Orchestra – turneu în premieră în România
Evenimente

Wynton Marsalis și „Jazz at Lincoln Center” Orchestra – turneu în premieră în România

Solistul şi compozitorul Wynton Marsalis, cel mai cunoscut trompetist contemporan, şi „Jazz at Lincoln Center Orchestra” din New York, formată din 15 dintre cei mai buni instrumentişti ai momentului, vor veni pentru prima dată în România, în cadrul unui turneu care va conţine trei concerte, două la Bucureşti şi unul la Sibiu.

Pe 1 iulie, artiştii vor susţine un prim concert de jazz la Sala Mare a Palatului, de la ora 20,00, urmat, pe 2 iulie, de un concert simfonic la Sala Radio, de la ora 20,00.

În cadrul celui de-al doilea concert, Wynton Marsalis şi „Jazz at Lincoln Center Orchestra” vor interpreta, împreună cu Orchestra Naţională Simfonică a României, dirijată de Cristian Măcelaru, simfonia „The Jungle”. Compusă de Wynton Marsalis la comanda Filarmonicii din New York pentru a aniversa 175 de ani de la înfiinţarea orchestrei, Simfonia „The Jungle” a avut premiera parţială în decembrie 2016. Interpretarea integrală a lucrării, alături de Orchestra Naţională Simfonică a României, condusă de Cristian Măcelaru, a avut loc pentru prima oară chiar la Jazz at Lincoln Center din New York, în ianuarie 2019.

Cel de al treilea concert, de jazz, va avea loc pe 3 iulie, de la ora 21,00, în Piaţa Mare din Sibiu. Concertul se va desfăşura în cadrul Zilelor muzicale româno-americane, organizate de Filarmonica de Stat din Sibiu, fiind totodată o avanpremieră la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Turneul susţinut de Wynton Marsalis şi „Jazz at Lincoln Center Orchestra” are loc în cadrul celei de-a XXI-a ediţie a Întâlnirilor JTI.

Pentru concertele din Bucureşti, biletele se găsesc în reţeaua Eventim.ro. La concertul de la Sibiu, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Filarmonica de Stat din Sibiu, iar Fundaţia Art Production este producător general.

SURSA: AGERPRES