Home>>Evenimente>>Voci feminine incluse în premieră în componenţa Corului de la Colegiul St John din Cambridge
EvenimenteMuzică

Voci feminine incluse în premieră în componenţa Corului de la Colegiul St John din Cambridge

Cu o istorie neîntreruptă de la mijlocul secolului al XVII-lea, Corul Colegiului St John din Cambridge, alcătuit până în prezent exclusiv din voci masculine (copii şi adulţi), va deveni cor mixt.

Pentru prima dată în istoria prestigiosului ansamblu vor fi recrutate voci feminine din cadrul elevelor care studiază la Colegiul St John, dar şi muziciene adulte. Astfel, elevelor Colegiului li se vor acorda şanse egale pentru a beneficia de o educaţie muzicală deosebită.

Corul mixt va funcţiona din anul 2022, cu o componenţă uşor lărgită, fiind primul cor de colegiu, din cele cinci principale din zona Oxbridge, cu această iniţiativă.

Alături de corurile King’s College, Cambridge and New College, Magdalen and Christ Church Colleges şi cel de la Oxford, Corul Colegiului St John din Cambridge are în componenţă atât elevi ai Colegiului, cât şi corişti profesionişti angajaţi permanent. Iniţiativa transformării ansamblului i-a aparţinut directorului muzical Andrew Nethsingha, fost membru al corului în perioada studiilor la Colegiu, cunoscut pentru încurajarea tinerilor interpreţi, precum şi a creaţiei contemporane.