Home>>Evenimente>>Festivalul Meridian continuă la Bucureşti şi Timişoara
Evenimente

Festivalul Meridian continuă la Bucureşti şi Timişoara

A doua zi a Festivalului Internaţional „Meridian”, ajuns la cea de-a XVI-a ediţie propune astăzi, 8 noiembrie 2021, patru evenimente. De la ora 11.00, poate fi ascultat în transmisiune online poemul electronic „Ţara de piatră”, compus în 1972 de Antol Vieru.
Următorul moment al zilei, intitulat Calea Arhee, are loc în Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde, de la ora 17:00, membrii Ansamblului „Archaeus”, fondat de regretatul compozitor Liviu Dănceanu şi condus de Mircea Pădurariu vor interpreta creaţii semnate de Diana Dembinski-Vodă, Dan Bălan, Liviu Dănceanu, Ştefan Niculescu, Viorel Munteanu şi Valentin Petculescu.
La Timişoara, de la ora 19.00, ansamblul „Atem” condus de Gabriel Mălăncioiu va interpreta la Liceul de Artă „Ion Vidu” lucrări compuse de Kaija Saariaho, Sebastian Androne-Nakanishi, Gabriel Almaşi, Myriam Marbé, Lotta Wennäkoski şi Claude Ledoux.
Ziua se va încheia cu difuzarea, de la ora 21:30, a creațiilor „thum” de Luca Ogawa Depardon și „Collapsus” de Simina Oprescu.

Evenimentele vor fi transmise online, pe site-ul snr-simc.org.