Home>>Local>>Festivalul ‘Eufonia’ se desfăşoară în perioada 13 septembrie – 2 octombrie
Local

Festivalul ‘Eufonia’ se desfăşoară în perioada 13 septembrie – 2 octombrie

În perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2021, are loc ediţia a IV-a a Festivalului Eufonia, care se desfăşoară la Timişoara şi în alte localităţi din vestul României. Seria organizată de Asociaţia Tribul Artistic include cursuri de măiestrie, o conferinţă şi concerte de muzică de cameră susţinute de artişti de renume din România şi din străinătate. Printre muzicienii care vor participa în cadrul festivalului Eufonia din acest an se numără violonistul Nurit Stark din Israel, pianiştii Cedric Pescia din Elveția şi Andrei Gologan din Austria, violoncelistul german Stephan Forck şi flautistul Matthieu Ancelin din Franța.
La această ediție, în premieră în România, Angelica Postu, muzicoterapeut la spitalul Berlin Charité, va susține un workshop intensiv dedicat trainingului mental și emoțional.
Primul concert din cadrul festivalului va avea loc în 14 septembrie, de la ora 20.00, în curtea interioară a Centrului de Proiecte Timişoara. Programul, intitulat Sound Poems, include creaţii de Béla Bartók, Ernest Bloch, Maurice Ravel şi Henri Vieuxtemps.