Home>>Cultură>>Ateneul Român: „Cântarea cântărilor – Concert de Paşte”
CulturăEvenimenteFără categorie

Ateneul Român: „Cântarea cântărilor – Concert de Paşte”

Concertul vocal-simfonic extraordinar „Cântarea cântărilor – Concert de Paşte” va fi prezentat de Orchestra Română de Tineret şi Corul Preludiu pe 16 aprilie, de la ora 19,00, la Ateneul Român.

Concertul va fi compus din două părţi, prima aducându-i în prim plan pe violoniştii Valentin Şerban, Roxana Oprea, Rafael Butaru, Radu Dunca, foşti şi actuali concertmaeştri ai Orchestrei Române de Tineret, ce vor evolua ca solişti în ‘Concertul pentru două viori în re minor, BWV 1043’ de J.S. Bach, dar şi în ‘Concertul pentru două viori în la minor, RV 522’ de Vivaldi şi ‘Concertul pentru 4 viori şi orchestră în si minor’, RV 580 de Antonio Vivaldi.

Partea a doua a concertului va aduce pe scena Ateneului, sub conducerea muzicală a dirijorului Cristian Mandeal, Orchestra Română de Tineret şi Corul Preludiu (pregătit de dirijorul Andrei Stănculescu) pentru prima audiţie absolută a oratoriului ‘Cântarea Cântărilor’ de Sabin Păutza, lucrare care dă şi titlul concertului extraordinar.

Pe 17 aprilie, de Paştele Catolic, în organizarea Primăriei din Alba Iulia, va putea fi ascultat în Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail din Alba Iulia un ‘Concert Pascal’ susţinut de Orchestra Română de Tineret în formulă fără dirijor, ce va relua programul instrumental de la Ateneu, cu violoniştii Valentin Şerban, Roxana Oprea, Rafael Butaru, Radu Dunca în postură solistică.

 

Sursa: AGERPRES