Home>>Evenimente>>Violonistul Dmitri Sitkovetski revine la București, în Festivalul Internațional „George Enescu”
EvenimenteMuzică

Violonistul Dmitri Sitkovetski revine la București, în Festivalul Internațional „George Enescu”

Violonistul Dmitri Sitkovetski este solistul Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra în concertul de astăzi, 9 septembrie 2021, din cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”.

Sub bagheta lui Vasili Petrenko, vor fi interpretate Suita „Mama mea, gâsca” de Maurice Ravel, Capriciul român pentru vioară și orchestră de George Enescu și Simfonia nr. 5 în do minor de Ludwig van Beethoven. Concertul are loc începând cu ora 16:30 la Ateneul Român, unde accesul publicului se face în baza certificatului verde, generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro. La Sala Palatului, de la ora 19:30 concertează Orchestra Filarmonică din Londra condusă de Edward Gardner.

În ipostază solistică se va afla violoncelistul Nicolas Altstaedt, care va interpreta Simfonia concertantă în si minor de George Enescu. Programul serii este completat de Uvertura operei „Tannhäuser” de Richard Wagner și de Simfonia nr. 2 în re major de Jean Sibelius. Cele două concerte vor fi transmise în direct la Radio România Muzical.
În Festivalul Internațional „George Enescu” se înscrie și concertul ce are loc de la ora 18:30 la Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare. În postura de solist va putea fi urmărit violonistul Valentin Șerban, câștigătorul ediției de anul acesta a Concursului Internațional „George Enescu”. Programul cuprinde lucrări de George Enescu și Jean Sibelius. La pupitrul dirijoral se va afla Mihnea Ignat.
Iar la Filarmonica „Banatul” din Timișoara, de la ora 19:00, publicul îl va putea urmări pe pianistul Peter Jablonski, în calitate de solist al orchestrei instituției. Sub bagheta lui Rumon Gamba, vor fi interpretate lucrări de Remus Georgescu, Patrick Hawes și Tim Benjamin.

Sursa Radio România Muzical