Home>>Evenimente>>A doua ediţie a Festivalului UNSEEN. CONCERT IN THE DARK ajunge la Timişoara
EvenimenteLocal

A doua ediţie a Festivalului UNSEEN. CONCERT IN THE DARK ajunge la Timişoara

Florian Mitrea susţine astăzi, 25 octombrie 2021, al treilea concert din cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului UNSEEN.CONCERT IN THE DARK.
„Unul dintre cei mai străluciți tineri pianiști ai momentului”, cum îl descrie o legendă a muzicii clasice internaționale, Martha Argerich, artistul de origine română stabilit la Londra Florian Mitrea, profesor la Academia Regală de Muzică, urcă în această seară, pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, pentru a aduce publicului o experiență unică în România – pian live ascultat în sala de concert cu lumina stinsă, în cadrul UNSEEN.CONCERT IN THE DARK, unicul eveniment de muzică clasică din țară care are loc în întuneric deplin, sunetul rămânând singura conexiune între artist și spectator.
Florian Mitrea va interpreta începând cu ora 19:00, Sonata nr. 21 în Do Major Op. 53, de Ludwig van Beethoven, Für Alina, de Arvo Pärt, Fantezia Nr.3 în re minor K397, de Wolfgang Amadeus Mozart și Sonată după o lectură din Dante (Fantasia Quasi Sonata), de Franz Liszt. Experiența va fi întregită de instalația de artă contemporană intitulată Metamorface, realizată de artistul electronic Sebastian Florea, despre fotografii care devin sunete și pixeli care se transformă în unde. De asemenea, la finalul fiecărui recital, publicul este invitat să participe la o discuție liberă cu artiștii și cu ceilalți spectatori, prin care este încurajată sinceritatea și confesivitatea.